Accomodatie

 

Ruiterclub Pijnacker biedt een breed scala aan faciliteiten, wij zijn met twee FNRS-sterren gekwalificeerd. Naast uitstekende faciliteiten voor de paarden zijn we natuurlijk de ruiters ook niet vergeten.
 
Faciliteiten
Binnenbak
De binnenbak heeft de standaard afmeting van 20 x 40 meter en ligt verbonden met de binnenstal. Vanuit de kantine heeft u een goed overzicht op alles wat zich in de binnenbak afspeelt, waaronder uiteraard de manegelessen. Op 19 juli 2011 is de binnenbak opnieuw geopend na het leggen van een nieuwe bodem. Er mogen geen paarden en pony's los in de binnenbak en er mag niet gelongeerd worden in de binnenbak.
Buitenbakken
Evenals een binnenbak heeft de RCP ook twee buitenbakken. Beiden met de standaard afmetingen van 20 x 40 meter. Een van de buitenbakken wordt naast de manegelessen ook gebruikt voor het longeren en freestylen van de paarden en pony's. De andere (nieuwe) bak wordt gebruikt voor freestyle lessen, longeren en voor het losgooien van alle paarden en pony's. Deze buitenbakken zijn beide vanuit de kantine en het terras te bekijken.
Kantine
Onze gezellige kantine met uitzicht op de binnenbak en buitenbakken biedt een ruim assortiment aan drankjes en hapjes. Of het nu voor of na het rijden is of tijdens het bekijken van de lessen, u bent altijd welkom. In de kantine zitten twee deuren die met mooi weer open gezet kunnen worden. Hierdoor staat de kantine meteen in verbinding met het terras
Binnenstal
Hiernaast een foto van onze binnenstallen, gebruikt voor zowel de manegepaarden en pony’s als pensionpaarden. Deze binnenstal heeft een aantal stands en een aantal boxen. Via de binnenstal heeft u tevens toegang tot de binnenbak, de kantine en het achtererf. Wij zijn druk bezig om van de stands, boxen te maken.
Omgeving
Onze manege ligt aan het bieslandsebos, de Delfse Hout en biedt dus veel mogelijkheden voor buitenritten. In het zomerseizoen gaan de lessen regelmatig naar het bos voor een buitenrit en er worden tevens regelmatig aparte buitenritten georganiseerd. Sinds kort kunnen wij dankzij de nieuwe ruiterpaden ook richting het Balijbos buitenritten organiseren.